Preskočiť na hlavný obsah

Špaldový brownies


Pre môjho Biošvagra som upiekla  Špaldový Brownies. Špaldová múka je vraj veľmi zdravá, ale trochu ťažšie sa s ňou pečie. Trochu sa s ňou trápim, ale chce to čas na  experimentovanie a hlavne skúšať a skúšať. Tento brovnies na prvýkrát vyšiel veľmi fajn, aj keď mi vizálne chýbalo to správne "popraskanie" na vrchu.

Špaldový brownies
upravený od Marthy Stewart

1 celý rastlinný tuk /napr.Alsan bio/
1 pohár čokolády /200g/ bio 70% na pečenie
1 pohár hnedého cukru - môže aj menej,podľa chuti
3/4 ČL morskej soli
3 veľké vajcia, ani nemusím písať aké :) 
1/2 pohára špaldovej celozrnnej hladkej múky
1/4 pohára karobu - zdravá náhrada kakaa

POSTUP: 1. Rozpustíme čokoládu s tukom v hrnci s dvojitým dnom. Pridáme cukor, po vychladnutí pridáme všetky ostatné suroviny.Zmiešame.
2. Vymažeme formu na pečenie o rozmere 20x 30 cm, vyložíme papierom na pečenie. Vylejeme pripravenú zmes do pekáčika a pečieme pri 200 °C cca 40 minút - kontrolujeme, každá rúra je iná.
PS: Do roztopenej čokolády môžeme pridať aj nahrubo nasekané orechy.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!