Preskočiť na hlavný obsah

Jahodový čas 2


              Akoby v redakcii Apetitu vedeli, že mám v chladničke zvyšné créme fraiche, ktoré je v dobe použiteľnosti za 5 minút 12.  A tak z dnes zakúpeného čísla  6/2011 som pripravila túto  Jahodovú zmrzlinu.Po 4 hodinách mrazenia v mrazničke, bola krásne stuhnutá, ale na obrázku  je  ešte zaznamenaná v polovičke mraziaceho "procesu", aby som to stihla všetko ešte zdokumentovať za denného svetla. Zmrzlina je fakticky výborná. 

                                                                  Jahodová zmzlina 

                  500 g jahôd odstopkovaných - ja som mala cca 200 g
                          200 g kryštálového cukru - ja som použila hnedý a to len 2 PL lyžice -závisí od 
cukornatosti  jahôd  
                 500 g créme fraiche - ja som použila 300 g 

1. Jahody s cukrom rozmixujte nahrubo.
2. Pridajte créme fraiche a vymiešajte aby sa to pekne spojilo.
3. Zmes môžte dať do zmrzlinovača, ale keďže ho "našťastie" nevlastním /malá kuchyňa a moje nervy by to už nevydržali :)/ vyliala som masu, tak ako aj recept uvádza, do plastovej nádobky. Vložila do mrazáku.  Po 1-2 hodinách ju prešľahajte - ja s vidličkou a dala som ju opäť mraziť na ďalšiu hodinu. Potom ju opäť prešľahajte, zatvorte vekom a dajte zamraziť do tuha.  






Pekný nielen jahodový víkend!!! 










Komentáre

  1. Ešte minuloročné jahody mi strašia v mrazáku, takže dnes podvečer mlsáme - dík za inšpiráciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rado sa stalo, mne sa v mrazničke "sušia" posledné čučoriedky, myslím, že aj s nimi by to bolo fajn.Pekný týždeň, Janka!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!