Z nového marcového Apetitu ma zaujali sviežosťou, rýchlosťou prípravy a nenáročnosťou na suroviny. Mám rada, keď sú muffiny tak poriadne puf-puf, veľké, prekypujúce, tieto sú tak decentne tváriace sa, volajúce po nejakej plnke na vrchu - tak nabudúce možno s citrónovou-mascarpónovou šľahačkou,mňam.
Takže, čo potrebujeme na:
Citrónové muffiny
250 g masla -izbovej teploty
400 g krupicového cukru - t.j. niečo medzi kryštálovým a práškovým - ja som použila kryštálový- pozor-do pečenia ide len 250 g - zbytok si necháme na polevu
3 vajcia
250g hladkej múky - najlepšie preosiatej + 2-3 lyžičky kypriaceho prášku
3 biocitróny
Predhrejeme si rúru na pečenie na 160°C. Každý pozná svoj sporák, ja som dala na 180°C. Elektrickým šľahačom prešľaháme maslo + 250 g cukru (ja som dala 200g) + vajcia + múku + kypriaci prášok + kôru z 2 citrónov /ja som nemala biocitróny, tak som kôru nedala + šťavu z 1 citróna. Zmes šľahajte len tak,aby sa to všetko spojilo, ale nie prešľahalo. Cesto nadávkujte do formy a pečte cca 30 minút.
Po upečení a 10 minútovom chladení môžte muffiny popíchať špáradlom a poliať citrónovou polevou, ktorú si spravíme zmiešaním cukru, ktorý nám ostal a šťavou z dvoch citrónov.
hmm,aj ja som pokukavala po nich, hned by som si jednu muffinku dala :)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Ivanči, tak som teraz skončila návštevu v Tvojej kuchyni,teraz mám chuť na niečo sladké, aj tú kávu by som si dala,vidím, že si celý čas nezaháľala, to v práci máte taký kávovar?
OdpovedaťOdstrániťIvana, kde si?
OdpovedaťOdstrániťDaduľo,hádaj :))).
OdpovedaťOdstrániťMňam, svieže jarné mafinky to si musím upiecť!
OdpovedaťOdstrániť