Preskočiť na hlavný obsah

Stárnem

pomaličky, potichúčky. Nebedákam, len konštatujem. Ako sa to prejavuje? Okrem toho, že v regáloch hľadám vhodný odtieň na prekrytie prvých šedín, intenzívnejšie si všímam maličkosti, ktoré som predtým prehliadala, tak napríklad taký štebot vtákov (udivene som sa v nedeľu ráno v posteli -máme výhľad do koruny stromu, pýtala môjho manžela, či to švitorili vždy takto :))) a taktiež pri čítaní tejto novej knihy Genius loci, zamačkávam slzy pri dojemných spomienkach našich zaujimavých osobností na bezstarostné detské zážitky v lone slovenskej prírody.


Pekné stárnutie s knihami!

Komentáre

  1. V posledních týdnech mám velmi podobné pocity(možná je to tím, že budu mít brzy narozeniny a uvědomuji si mnohem víc, že vážně stárnu:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivanka s tými šedinami je to sranda:)))je ich čím ďalej viac:( no neva ja som sa rozhodla , že žiadna farba z téglika nieje pre mňa dosť dobrá:))) Ďakujem za tip na krásne čítanie dávno som nečítala a táto kniha vypadá fantasticky:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Posílám dál ocenění VERSATILE BLOGGER, které ke mně před časem připutovalo.
    Srdečně zdraví Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Janina,asi to tak nejak bude,aj keď si ešte takááá mladá...
    Ajka, tú farbu hľadám,hľadám a fakt mi nie je žiadna dobrá, tak neviem,neviem ako to dopadne, akosi sa to vo mne bije :).Obdivujem a gratulujem k tvojmu rozhodnutiu.
    Peťka, ďakujem veľmi.
    Aďka, :))).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ja Ti gratulujem, že si doteraz vydržala nesivieť, ja už farbím a zuby ..., to Ťa ešte len čaká. Ja už o tom svoje viem a som "mladšia".

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!