Tento koláč mi pripomína náš júnový výlet po juhozápadnom Francúzsku. Podobný sme jedli u našich nových a milých priateľov Suzan a Jeanna v Arles. Pripravil ho domáci pán z prvej úrody marhúľ, voňal a chutnal fantasticky. Takže, keď som tento recept zazrela, pokúšalo ma také malé déja vu. Marhuľový koláč Na cesto : 180g hladkej múky 140g vlašských orechov, na jemno nastrúhaných 140g masla 70g práškového cukru 2 žĺtky, štipka škorice, kôra z polky citróna a pomaranča Na náplň : marhuľový džem na potretie, cca 1kg marhúľ 1. Orechy, múku, studené maslo - pokrájané na kocky, cukor, žĺtky, škoricu, citr.kôru -spracujeme na hladké cesto. Pracujeme rýchlo ručne, ale ja som to dala pekne do mixéra, za pár sekúnd bolo cesto hotové. Vytvarujeme bochníček, zabalíme do fólie, ktorý dáme na cca 1 hodinu do chladničky. 2. Potom ho rozváľk