pre moju kávoholičku, brigádujúcu v Starbuckse, aby ten deficit kávy nebol tak markantný. Torta je bez múky, plná čokolády a kávy. Síce by mala byť tak zľahka rustikálne popraskaná, tak snáď to vyjde na budúce.
ESPRESSO TORTA
recept od Martha Stewart
3 PL masla170 g čokolády s minimálnym obsahom 70% kakaa
6 veľkých vajec, izbovej teploty
1 hrnček cukru - najlepšie hnedého - rozdeliť na 2x
3 PL instantnej kávy
1/4 ČL soli
1 PL vanilkového extraktu - momentálne nemám,nedala som
1. Predhrejeme si rúru na 180°C. V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom. Vymiešame do hladka.
2. Oddelíme si žĺtky od bielok. Bielky odložíme do chladničky a medzitým si vymixujeme žĺtky POZOR s 1/2 pohára cukru do penista. Trvá to približne 3 minúty. Pridáme instantnú kávu a soľ. Potom vanilkový extrakt a rozpustenú, vychladnutú čokoládu. Všetko pekne vymiešame do hladka.
3. V inej miske vymiešame bielka z chladničky. Môžeme pridať štipku soli, aby sa nám bielka pekne vyšľahali. POZOR postupne pridávame druhú 1/2 pohára cukru. Vyšľaháme do pevného snehu. Nakoniec do čokoládovej hmoty zľahka vmiešame vymiešané bielka. Túto hmotu prelejeme do tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie a boky vymažeme maslom a obsypeme hrubou múkou. Pečieme cca 40 - 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a je hotovo. Martha ešte odporúča túto tortu podávať s čokoládovou polevou . Tak ak máte chuť ......
ESPRESSO TORTA
recept od Martha Stewart
3 PL masla170 g čokolády s minimálnym obsahom 70% kakaa
6 veľkých vajec, izbovej teploty
1 hrnček cukru - najlepšie hnedého - rozdeliť na 2x
3 PL instantnej kávy
1/4 ČL soli
1 PL vanilkového extraktu - momentálne nemám,nedala som
1. Predhrejeme si rúru na 180°C. V hrnci nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom. Vymiešame do hladka.
2. Oddelíme si žĺtky od bielok. Bielky odložíme do chladničky a medzitým si vymixujeme žĺtky POZOR s 1/2 pohára cukru do penista. Trvá to približne 3 minúty. Pridáme instantnú kávu a soľ. Potom vanilkový extrakt a rozpustenú, vychladnutú čokoládu. Všetko pekne vymiešame do hladka.
3. V inej miske vymiešame bielka z chladničky. Môžeme pridať štipku soli, aby sa nám bielka pekne vyšľahali. POZOR postupne pridávame druhú 1/2 pohára cukru. Vyšľaháme do pevného snehu. Nakoniec do čokoládovej hmoty zľahka vmiešame vymiešané bielka. Túto hmotu prelejeme do tortovej formy, na dno ktorej sme dali papier na pečenie a boky vymažeme maslom a obsypeme hrubou múkou. Pečieme cca 40 - 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a je hotovo. Martha ešte odporúča túto tortu podávať s čokoládovou polevou . Tak ak máte chuť ......
Komentáre
Zverejnenie komentára