v olivovom oleji. Pri hľadaní inšpirácie na sobotňajšie posedenie s priateľmi som narazila na nakladanú fetu. Netuším, prečo ju nerobievam častejšie, keď príprava je taká blesková a podľa stavu chladničky a momentálnej chute aj veľmi improvizačná. Táto verzia je trochu viac prehútaná, artičoky bežne doma neskladujem :), ale dá sa to aj bez nich.
FETA v skle
400 g FETY
20 ks olív
4 strúčiky cesnaku - na tenko nakrájané
1 sklíčko sterilizovaných artičokov
zopár kúskov nakladaných sušených paradajok
bylinky podľa chute - tymián, rozmarín...
štiplavá paprička - podľa chuti
olivový olej - cca 2,5-3 dcl
Fetu nakrájame na kocky a striedavo vrstvíme so všetkými ingredienciami do pripravenej nádobky.Nezabudnime na bylinky. Nakoniec zalejeme olivovým olejom. Prikryjeme a necháme pôsobiť aspoň jeden deň.
*Snažíme sa vydržať aspoň do druhého dňa.
Komentáre
Zverejnenie komentára