kedy ho neupiecť, keď nie teraz, všakže?
Teda v čase začínajúceho temperovania radiátorov, prvých nachladení, častejších pálení sviečok, skracujúcich sa dní .........
Jablkový koláč
3/4 pohára ryžovej múky (môže byť aj hladká)
1 prášok na pečenie
štipka soli
3 veľké jablká
3/4 pohára hnedého cukru
3 vajcia
3 PL rumu
1/2 ČL vanilkové extraktu
115 g rozpusteného masla, vychladnutého
škorica, muškátový oriešok
1. Rúru si zapneme na 180°C. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 23 cm, ja mám myslím 26 a nevadilo to, na dno dáme papier na pečenie a boky vymažeme a vysypeme hrubou múkou.
2. Umyté jablká nakrájame na kocky, aj so šupkou a v miske ich posypeme škoricou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
3. Vymixujeme vajíčka s cukrom do penista. Pridáme štipku soli a rum. Potom za jemného miešania pridávame na striedačku po lyžiciach múku a vychladnuté maslo.
4. Nakoniec pridáme prášok na pečenie a s varechou zamiešame pripravené jablká. Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme cca 40 minút.
tak toto musím napiecť, vyzerá jednoduchý na prípravu a aj že je šťavnatý :)
OdpovedaťOdstrániťHmm ... fakt mi děláš chutě:-))
OdpovedaťOdstrániťBiba, ja pečiem skoro stále jednoduché, poväčšinou na víkend a aby bolo ku káve v nedeľu.
OdpovedaťOdstrániťAjka, o to šlo :).