Keď začujem Burgundsko - myslím, že nielen mne sa vybaví burgundské víno a vzápätí Boeuf Bourguignon, ktoré tak preslávila Julia Child. Keďže môj muž miluje víno a ja minimálne raz ročne pripravujem Hovädzie po burgundsky pre našich priateľov, naša výletová destinácia z Luxemburgu bola jasná.
Za jeden deň sme stihli dôjsť približne do tretiny vínnej cesty k mestečku Beaune, ktoré nám odporúčali dve milé burguňanky. Koštovali sme víno odrody PINOT NOIR, u ktorého ma prekvapilo, že je to ľahké víno obvykle s príchuťou ovocia. Približne pri šiestej zastávke-koštovke nám s mužom začalo chutiť :), lebo sme prišli na to, že doteraz sme pili tie ťažšie. Bolo nám vysvetlené, že v Burgundsku sa špecializujú práve na tento druh vína z dôvodu, že tam nie je tak horúco, ako na juhu Francúzska . Rozmýšľali sme prečo sme sa s vínami PINOT NOIR nestretli častejšie a nie sme na ne chuťovo zvyknutí, došlo nám, že to bude aj z dôvodu, že ide o dosť finančne náročné víno, ak si teda chcete vychutnať dobré víno.
PS: Nakoniec som neodolala a v 36°C horúčavách som do seba "nasúkala" skvelý Boeuf Bourguignon, lebo človek nikdy nevie, kedy bude mať ďalšiu príležitosť.
tak tu by som si vedela predstavit dovolenku :) a aj Boeuf Bourguignon by som zvladla aj s tym vinkom : )), pa Zuzana
OdpovedaťOdstrániťZuzka, aj ja trošku dlhšiu, jeden deň, to prikrátko. Pekný víkend!
OdpovedaťOdstrániť